Укрнафта планує звільнити голову правління Роллінса

Укрнафта планує звільнити голову правління Роллінса

Укрінформ
Загальні збори акціонерів Укрнафти мають реформувати систему корпоративного управління компанією, а також припинити повноваження голови правління і членів наглядової ради.

Про це повідомив департамент з корпоративних комунікацій НАК "Нафтогаз України".

"До порядку денного загальних зборів акціонерів ПАТ "Укрнафта", призначених на 28 березня 2019 року, включені питання про зміни до статуту Укрнафти в рамках реформи системи корпоративного урядування товариства та з метою приведення статуту у відповідність до вимог Закону України "Про акціонерні товариства", - зазначається в повідомленні.

Також планується, що загальні збори акціонерів приймуть рішення про припинення повноважень чинних та обрання нових членів наглядової ради. Нова наглядова рада Укрнафти буде сформована загальними зборами акціонерів з одинадцяти осіб, шість із яких будуть незалежними директорами, три представлятимуть НАК "Нафтогаз України", два – міноритарних акціонерів.

Крім того, акціонери планують припинити повноваження голови правління Укрнафти Марка Роллінса з 30 квітня 2019 року. Якщо доти наглядова рада не визначиться з кандидатурою керівника товариства, ці повноваження тимчасово здійснюватиме особа, призначена загальними зборами акціонерів.

Читайте також: Укрнафта наростила видобуток "чорного золота" торік до 1,5 мільйона тонн

ПАТ "Укрнафта" – найбільша нафтовидобувна компанія України. Частка товариства у загальному видобутку нафти з газовим конденсатом у нашій країні в 2018 році становила 63,6%, у загальному видобутку газу – 5,5%. Станом на 1 січня 2019 року Укрнафта володіє 85 спеціальними дозволами на видобування (промислову розробку родовищ) вуглеводнів.

Нафтогаз України контролює 50% + 1 акція Укрнафти. Компанії, що входять в сферу впливу групи "Приват" Ігоря Коломойського, володіють приблизно 42% акцій. З 2003 року група "Приват" здійснює операційне управління ПАТ "Укрнафта".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-