Гройсман: Зарплата менеджменту Нафтогазу була в 3-4 рази більша, ніж в ЄС

Гройсман: Зарплата менеджменту Нафтогазу була в 3-4 рази більша, ніж в ЄС

Укрінформ
Умови контракту з головою правління НАК «Нафтогаз України», який був підписаний у 2016 році, не влаштовує уряду, бо держава не може платити у 3-4 рази більше, ніж отримує аналогічний менеджмент в аналогічних компаніях ЄС.

Про це Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман сказав журналістам у Вінниці, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Контракт на тих умовах, на яких він був укладений і підписаний в 2016 році – за день або два до призначення нашого уряду, передбачав низку умов, які не влаштовують ані суспільство, ані уряд. У цьому контракті передбачена можливість виплати заробітної плати менеджменту в 3-4 рази більше, ніж аналогічному менеджменту в аналогічних компаніях ЄС. Ми не можемо платити в 3-4 рази більше, аніж отримують колеги в європейських країнах”, - наголосив Гройсман.

Водночас він зазначив, що в цьому контракті немає конкретно визначеної цілі, яку має досягти менеджмент, тому уряд вирішив заключити новий контракт з новим керівництвом.

Читайте також: Ринкова зарплата і чіткі завдання: Гройсман про новий контракт глави Нафтогазу

“По-перше, не захмарна, а реальна і ринкова заробітна плата. По-друге, мають бути визначені конкретні завдання для менеджменту. Крім того, проведення відокремлення газотранспортної системи, пошук міжнародного партнера на транзит газу і продовження транзиту з січня 2020 року. На сьогодні, 7 березня, відокремлення не відбулося, хоча рішення прийнято в липні 2016 року. Ще одне завдання, яке ми, як акціонер, ставимо перед керівництвом компанії, - радикально збільшити видобування українського газу, аби ми могли відмовитися від імпорту і це могло б системно вплинути на зниження цін на газ. Така вимога буде прописана в новому контракті”, - сказав Прем'єр-міністр.

Як повідомляв Укрінформ, у середу, 6 березня, уряд заявив, що 22 березня завершується контракт з Коболєвим, тому з 23 березня КМУ оголосить про проведення конкурсу на посаду голови правління НАК «Нафтогаз України».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-