Ринкова зарплата і чіткі завдання: Гройсман про новий контракт глави Нафтогазу

Ринкова зарплата і чіткі завдання: Гройсман про новий контракт глави Нафтогазу

Фото
Укрінформ
Прем'єр-міністр Володимир Гройсман заявив, що новий контракт з головою правління "Нафтогазу", який підпишуть після проведення конкурсу, передбачатиме ринкову зарплату та чіткі вимоги до діяльності компанії.

Про це він заявив під час спілкування зі ЗМІ у Вінниці, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Новий контракт ми можемо укласти на нових умовах. По-перше, має бути передбачена не захмарна зарплата, а реальна ринкова зарплата аналогічних компаній Європи. По-друге, там мають бути визначені дуже конкретні завдання для менеджменту компанії", - сказав Гройсман.

Він додав, що завданнями має бути проведення відокремлення газотранспортної системи, пошук міжнародного партнера на спільний транзит газу і продовження транзиту з 1 січня 2020 року.

"Нафтогазом по сьогодні, 7 березня, відокремлення газотранспортної системи не здійснене. Рішення уряду щодо цього було прийнято ще 1 липня 2016 року", - сказав Гройсман.

Крім того, він додав, що Нафтогаз має кардинально збільшити видобування українського газу, щоб відмовитись від імпорту і знизити ціни на газ.

Засідання Ради регіонального розвитку у Вінницькій області / Фото: Олександр Лапін, Укрінформ

За словами Гройсмана, новий контракт також передбачатиме чіткий план роботи на 2019 рік помісячно щодо заходів для продовження транзиту з 1 січня 2020 року, збільшення видобутку газу.

Прем'єр-міністр запевнив, що немає жодних прізвищ людей, які б не могли взяти участь у конкурсі, а серед членів конкурсної комісії - представники МВФ та Світового банку.

Гройсман додав, що в діючому контракті передбачено можливість фактичної виплати заробітної плати менеджменту в три-чотири рази більше, ніж аналогічному менеджменту в аналогічних державних компаніях Європейського Союзу. Також Гройсман додав, що у діючому контракті немає жодної конкретної визначеної мети чи цілі, яку має досягти менеджмент.

Читайте також: Кабмін не продовжує контракт з Коболєвим

Як повідомлялося, уряд вирішив з 23 березня оголосити відкритий конкурс на посаду голови правління НАК "Нафтогаз України". 22 березня 2019 року завершується термін дії контракту з головою правління і правлінням НАК "Нафтогаз України". Прем'єр-міністр Гройсман 6 березня також зазначив, що уряд має намір звернутися до наглядової ради НАК “Нафтогаз України” з проханням підготувати пропозиції щодо умов нового контракту з тим головою правління, який буде обраний відповідно до всіх належних процедур.

Раніше до Окружного адміністративного суду міста Києва надійшов позов від ПАТ "НАК "Нафтогаз України" до Державної аудиторської служби України щодо виплати премії голові правління Андрію Коболєву у розмірі понад 228 млн грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-