Уряд може встановити граничний тариф для централізованого опалення - Рева

Уряд може встановити граничний тариф для централізованого опалення - Рева

Укрінформ
Кабінет міністрів України може розглянути питання щодо встановлення граничного тарифу для централізованого опалення.

Про це сказав міністр соціальної політики Андрій Рева під час селекторної наради під головуванням Прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана з питань забезпечення населення централізованим теплопостачанням, у тому числі щодо формування тарифів, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми проведемо аналіз і встановимо граничний тариф для України. Якщо хтось думає, що за рахунок бюджетних коштів він буде покривати свою безгосподарність, то цей період теж закінчується", - сказав Рева.

На його переконання, ситуація, коли облгази виставляють споживачам, які не мають лічильників, віртуальні рахунки за 30 місяців після рішення суду, яким було скасовано рішення про зниження Кабміном норми споживання газу, є ненормальною та незаконною. Але й для тих, хто лічильники у домогосподарствах має, також не все чесно.

“Вони їм донараховують суми не ті, які є по лічильнику. А з певним коефіцієнтом. І це називається "приводити об'єми природного газу до стандартних умов для здійснення комерційних розрахунків". Увага, ось така “схема”. Умовно кажучи, людина спожила 100 куб м. газу по лічильнику, а їй виставлять рахунок на 130, пояснюючи це тим, що приводять розміри до стандартних умов”, - обурився Рева.

Читайте також: Гройсман про газ: Я казав, що тариф має зрости на 17%, а люди скаржились на 20-40%

Як повідомляв Укрінформ, у листопаді минулого року більшість побутових споживачів України отримали від своїх постачальників газу платіжки з донарахуваннями за жовтень та попередженням про донарахування за три попередніх роки зі значними сумами. Їх причиною вказано "приведення обсягу газу до еталонних умов вимірювання".

НКРЕКП 23 листопада 2018 року заборонила здійснювати донарахування споживачам газу за приведення обсягів газу до стандартних умов, проте облгази продовжували здійснювати донарахування у платіжках.

Нині, за повідомленням голови НКРЕКП Оксани Кривенко, облгази намагаються через суд скасувати заборону робити донарахування у платіжках за приведення об'ємів газу до стандартних умов.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-