Прем’єр пояснив, чому різниця у тарифах на тепло в Україні сягає 30-40%

Прем’єр пояснив, чому різниця у тарифах на тепло в Україні сягає 30-40%

Укрінформ
Різниця в тарифах на тепло в Україні сягає 30-40% попри однакову ціну на газ для теплокомуненерго.

Про це сказав Прем’єр-міністр Володимир Гройсман на селекторній нараді з питань забезпечення населення централізованим теплопостачанням, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Тарифи на газ для теплокомуненерго однакові. Але коли ми дивимося на тарифи на тепло по всій країні, у нас є різниця щодо вартості тепла в різних містах. Кінцева вартість тепла і гарячої води залежить від технології виробництва тепла, мінімізації втрат, об'єктивного обліку, від заходів енергозбереження, для яких можливості рівні завдяки децентралізації", - наголосив Прем'єр-міністр.

Він зазначив, що при однаковій ціні на газ різниця може сягати 30-40% на вартість тепла.

"Я розумію, що різниця може бути, бо технологія виробництва тепла різна. Але питання у тому, що зробили місцеві власники теплокомуненерго? 99% ТКЕ належить муніципалітетам, місцевим владам", - додав Гройсман.

Читайте також: Рада може припинити необґрунтоване нарахування за газ для громадян

Він також відзначив, що уряд на підготовку до опалювального сезону виділив 12,5 млрд грн.

"Скільки витратили на водопроводи, нові котельні? Із 12,5 млрд тільки 3 млрд - на воду, тепло, транспортування, нові мережі. У країні 20 тис. км мереж. У минулому році відремонтували всього 240 км. Аварійних мереж у країні 7 тисяч", - підкреслив Гройсман.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-