Концесія для портів: У Миколаєві пройде перше засідання конкурсних комісій

Концесія для портів: У Миколаєві пройде перше засідання конкурсних комісій

Укрінформ
На базі ДП «Стивідорна компанія «Ольвія» (Миколаїв) 5 березня відбудеться безпрецедентна подія для України - перше засідання конкурсних комісій щодо пілотних проектів переходу двох українських портів в концесію.

Про це сказав міністр інфраструктури України Володимир Омелян під час робочого візиту на Миколаївщину 4 березня, де він взяв участь у засіданні Ради регіонального розвитку області, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«У Миколаївському порту «Ольвія» 5 березня відбудеться - перше засідання конкурсних комісій по пілотних проектах переходу двох українських портів в концесію. Йдеться про ту ж «Ольвію» та порт «Херсон». Це безпрецедентна подія для України, адже ми йдемо в ногу з європейськими державами. Цьому передувала дворічна робота з підготовки проектів», - сказав Омелян.

За його словами, портова галузь потребує інвестицій, у тому числі, іноземних. І концесія саме той інструмент, який дозволить державі покласти на приватний сектор інвестиційні, соціальні, економічні та інші зобов’язання на весь період концесії. Водночас держава залишається власником майна у портах.

Читайте також: Омелян очікує на вдосконалення законодавства щодо вагового контролю на дорогах

«Я нагадаю деякі цифри. Реалізація цих двох проектів дасть можливість державі і портам залучити 18 мільярдів гривень інвестицій. Крім того, місцеві бюджети отримають 73 мільярди гривень, з’вляться нові робочі місця і нові вантажопотоки», - запевнив Омелян.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-