Порошенко внесе у Раду як першочерговий законопроект про концесію

Порошенко внесе у Раду як першочерговий законопроект про концесію

Укрінформ
Президент України Петро Порошенко внесе до парламенту як першочерговий законопроект "Про концесію".

Про це він заявив на засіданні Ради регіонального розвитку Одеської області, заслухавши виступ гендиректора групи терміналів компанії Risoil S.A. Максима Широкова про гостру потребу бізнесу в урегулюванні концесійної діяльності, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Група олійно-зернових терміналів швейцарської фірми Risoil S.A. працює на українському ринку більше 18 років. Маємо потужності у морських портах, реалізовано інвестицій за загальним обсягом 180 млн доларів. Наші термінали спроможні обробляти до 5 мільйонів тонн вантажів на рік. Після 2014 року наростили потужності у порту Чорноморськ, побудували силосний парк та інші об'єкти. Зараз на підприємствах компанії зайнято близько 800 працівників. Тим часом ми розробили ще один інвестиційний проект вартістю 70 мільйонів доларів", - сказав Широков.

За його словами, компанія Risoil S.A. бере участь у державно-приватному партнерстві, АМПУ виконує на замовлення компанії днопоглиблювальні роботи на підходах до порту Чорноморськ. Спостерігається позитивна динаміка розвитку: лише за останнє півріччя група терміналів компанії сплатила до бюджетів усіх рівнів понад 50 мільйонів гривень, додав Широков.

Читайте також: Порошенко сказав, які дороги будуватимуть після Одеса-Рені

Разом з тим, зауважив він, портовий бізнес дуже розраховує на те, що буде прийнятий парламентом давно зареєстрований законопроект "Про концесії", який спростить і зробить більш прозорим державно-приватне партнерство і сприятиме припливу інвестицій в економіку України.

Головуючий на засіданні Ради регіонального розвитку Одеської області Президент Порошенко заявив, що поділяє позицію бізнесменів щодо необхідності невідкладного прийняття законопроекту "Про концесії".

"Верховна Рада навіть зараз, під час передвиборчих перегонів, демонструє робочий стан. Хоча й відбуваються бурхливі дискусії. Але, за результатом, депутати все ж ухвалюють актуальні закони, що є заслугою голови парламенту і коаліції. Я врахую ваш виступ і подам як невідкладний законопроект "Про концесії" на розгляд парламенту. Бо це може дати потужний потужний імпульс до залучення іноземних інвестицій у нашу економіку, а також визнання України як вигідного логістичного центру Європи", - наголосив Порошенко.

Глави держави також висловив сподівання, що такі компанії, як Risoil S.A. допоможуть будувати в Україні логістичні ХАБи, в тому числі в портах Одеської області.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-