Імпорт троянд в Україну збільшився на чверть

Імпорт троянд в Україну збільшився на чверть

Інфографіка
Укрінформ
Україна збільшила імпорт троянд на 25% та гвоздик на 3%. А орхідеї тепер “приїжджають” із Євросоюзу.

Про це повідомляє прес-служба асоціації "Український клуб аграрного бізнесу".

"Імпорт троянд та гвоздик зріс на 25% та 3% відповідно. В той же час імпорт орхідей (-9%), хризантем (-17%) та лілій (-14%) знизився у порівнянні із минулим роком. У географічній структурі імпорту троянд та гвоздик не відбулося суттєвих змін, чого не можна сказати про імпорт орхідей, хризантем та лілій. Щодо перших, Африка майже цілком вийшла з українського ринку (14% у 2017 до 0,02% у 2018 р.), тим самим давши можливість країнам ЄС зайняти цю нішу", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що імпорт лілій також повністю іде із країн ЄС. Африка та Америка перестали постачати квіти в Україну. Імпорт хризантем з Африки та Америки зменшився до незначних показників (0,005% і 0,03% відповідно), а країни Азії навпаки збільшили свою частку в загальній структурі імпорту цього виду квітів на 0,3%.

Разом з тим, наголошується, що структура експорту українських квітів протягом 2017-2018 років залишалася незмінною. Відбулося скорочення обсягів поставок на 2%. А також сталися зміни у географії українського експорту - експорт квітів до країн СНД зріс на 6%.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-