Розгляд заявок про отримання спецдозволів на надра має бути публічним - Гройсман

Розгляд заявок про отримання спецдозволів на надра має бути публічним - Гройсман

Укрінформ
Процес розгляду заявок від компаній щодо отримання спецдозволів на користування надрами в Україні має стати публічним та доступним для кожного.

Про це під час 10-го міжнародного ювілейного Українського енергетичного форуму сказав Прем'єр-міністр Володимир Гройсман, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Окрема сторінка - це відкритість такої структури, як Держгеонадра. Ті рішення, які ми ухвалили з 1 січня 2019 року, будуть сприяти відкритості та конкурентності у цій сфері. Ми відкрили геодані, які раніше були недоступні. У березні та квітні будуть нові аукціони на нові площі", - сказав Гройсман.

За його словами, Держгеонадра працюють над тим, щоб будь-яка заявка на користування надрами була публічною та відкритою.

"Кожен має розуміти, як відбувається процес розгляду цих пропозицій, які рішення ухвалюються", - додав Гройсман.

Він наголосив, що завдання України - досягти енергетичної незалежності.

Читайте також: Гройсман: “Закритий енергетичний клуб” в Україні зруйнований

Як повідомлялося, у грудні в Україні оголосили старт першого раунду міжнародних нафтогазових аукціонів на ProZorro.Продажі. Цей експеримент триватиме до грудня 2019 року, після чого Держгеонадра мають надати свої пропозиції щодо вдосконалення системи. Загалом Держгеонадра вже оголосили про 3 раунди електронних торгів у цьому році.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-