Українська пшениця може замінити австралійську на ринку Індонезії - експерт

Українська пшениця може замінити австралійську на ринку Індонезії - експерт

Укрінформ
Експортери української пшениці можуть замістити недолік австралійської на ринку Індонезії.

Такий прогноз зробила аналітик зернового ринку компанії "УкрАгрКонсалт" Марина Сич, повідомляє прес-служба УкрАгрКонсалт.

"Українська пшениця зможе замінити австралійську на ринку Індонезії. Відповідно до лютневого прогнозу МСГ США, за підсумками поточного сезону експорт австралійської пшениці може стати мінімальним з 2007/08 сезону і становити не більше 10 млн тонн. Порівняно з експортом 2017/18 сезону (13,85 млн т), експерти відомства оцінюють зниження обсягів відвантажень на 28%", - йдеться у повідомленні.

За інформацією експертів, що базується на останніх експортних даних, такий прогноз виглядає дещо завищеним. З липня по грудень 2018-2019 сезону темпи експорту істотно нижчі прогнозованих - за аналізований період країна експортувала на 41% менше обсягу, ніж за аналогічний період 2017-2018 маркетингового сезону. Також даний показник на 38% нижче середнього п'ятирічного значення.

Читайте також: Україна вперше візьме участь у найбільшій харчовій виставці Азії

Аналітики УкрАгроКонсалт відзначають, що зниження експортного потенціалу в Австралії фіксується другий сезон поспіль, і країна продовжує втрачати позиції на ринках своїх ключових покупців - країн Азії.

Як повідомляв Укрінформ, у 2018 році зібрано найбільший урожай зернових за роки незалежної України - загалом 70,1 млн т. Станом на середину лютого, з початку поточного маркетингового року Україна експортувала понад 30 млн тонн зернових культур, зокрема, майже 11,9 млн тонн пшениці (у тому числі продовольчої - понад 7,4 млн тонн, фуражної - понад 4,4 млн тонн), ячменю - понад 3,1 млн тонн, кукурудзи - 14,6 млн тонн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-