Порошенко заявляє, що економіку України стабілізували

Порошенко заявляє, що економіку України стабілізували

Укрінформ
Президент Петро Порошенко запевнив, що стан економіки України вже стабілізовано, і влада може переходити до боротьби з бідністю населення.

Про це він заявив на нараді з представниками уряду з питань індексації пенсій, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Захід транслювали в прямому ефірі українські інформаційні телеканали.

“Сьогодні стабілізовано економіку, і є умови, у тому числі економічні, щоб ми, крім вирішення надскладного і пріоритетного завдання боротьби з російським агресором і побудови армії, перейшли до другого і не менш важливого завдання – боротьби з бідністю”, - зазначив Порошенко.

Він нагадав, що українська економіка зростає вже 12 кварталів поспіль, і у 2018 році це зростання становило 3,4 %. Також, за його словами, “приборкана” інфляція, скорочено дефіцит бюджету, збільшуються золотовалютні резерви.

Читайте також: Через Бескидський тунель іде 60% українського експорту в Європу - Порошенко

Водночас глава держави наголосив, що наразі “не просто виживати” саме пенсіонерам.

“Рахують гривні пенсії, думають, як дожити до наступної виплати, і тому для нас немає більш важливого завдання, ніж у першу чергу знайти відповідь саме для цих людей”, - зауважив Порошенко.

Він підкреслив, що внаслідок реформ у держави з’явилися фінансові ресурси для індексації пенсій і монетизації субсидій, і з березня буде проведено індексацію пенсійних виплат та розпочнеться виплата монетизованих субсидій.

“З 1 березня уряд запроваджує нову практику - автоматичної індексації пенсій. За результатами індексації пенсії зростуть у більш як 8 млн пенсіонерів. Для окремих категорій, зокрема військових, підвищення вже відбулося. Але з 1 березня відбудеться індексація, яка проходитиме постійно”, - пояснив Президент.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-