У Німеччині торік був найвищий профіцит за 28 років

У Німеччині торік був найвищий профіцит за 28 років

Укрінформ
Минулого року фінансовий профіцит ФРН (обсяг чистого кредитування) становив 58 млрд євро, що стало найбільшим показником за останні 28 років.

Уточнені дані в п'ятницю оприлюднило Федеральне статистичне управління (Destatis).

«2018 року чисте кредитування держави становило 58 млрд євро. В абсолютному вираженні - це найвищий профіцит, якого держава досягла після возз'єднання Німеччини», - повідомили з відомства.

Виходячи з показника валового внутрішнього продукту (3,386 трлн євро), це говорить про позитивне сальдо - перевищення доходів над витратами - на рівні +1,7%.

Профіцит фінансування обумовлений різницею між доходами (1,543 трлн євро) і витратами (1,486 трлн євро) на рівні держави. Порівняно з попереднім роком доходи знову значно збільшилася, на 4,7%, що перевищило зростання витрат (+3,2%).

Комуни також отримали прибуток від значного збільшення доходів і досягли позитивного сальдо в розмірі 14 млрд євро минулого року.

На рівні федеральних земель профіцит становив 11,1 млрд євро.

Читайте також: "Нічний" тариф для підприємств: Гройсман пропонує змінити закон про енергетику

Як повідомляв раніше Укрінформ, зростання ВВП Німеччини 2018 року становило 1,4%, що суттєво нижче попереднього прогнозу в 2,2%. Причина - загальний спад світової кон'юнктури, зниження експорту, торгові тертя. Німецькі економісти прогнозують зростання найсильнішої економіки Європи цього року на 1%.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-