Рязанцев: До затвердження фінплану Укрзалізниці - про підвищення тарифів не йдеться

Рязанцев: До затвердження фінплану Укрзалізниці - про підвищення тарифів не йдеться

Укрінформ
До затвердження фінплану Укрзалізниці на 2019 рік жодної мови про підвищення тарифів на пасажирські перевезення не може бути.

Про це повідомив директор з економіки і фінансів ПАТ "Укрзалізниця" Андрій Рязанцев на прес-конференції в Укрінформі в четвер.

"Наразі фінплан компанії на поточний рік знаходиться на розгляді у причетних міністерствах та відомствах. І лише після його затвердження ми зможемо говорити, чи будуть проіндексовані тарифи на пасажирські перевезення. Однак, нагадую, що пасажирські перевезення, які мали б фінансуватися відповідно до статті 10 закону "Про залізничний транспорт" з державного бюджету, з 1996 року не отримали жодної копійки", - зазначив Рязанцев.

За його словами, пасажирські перевезення Укрзалізниця повністю субсидіює з вантажних, покриваючи великий збиток. Зокрема, торік збитки компанії від пасажирських перевезень сягнули 10 мільярдів гривень. 

Читайте також: Укрзалізниця планує цьогоріч оновити понад 110 пасажирських вагонів

"На жаль, вартість палива, електроенергії систематично зростає, і ми змушені так само ініціювати коригування цін на пасажирські та вантажні перевезення, оскільки не отримуємо не тільки підтримки з державного бюджету, а й відшкодування за перевезення пільгових категорій громадян від місцевих органів самоврядування, що дає нам ще "мінус" 800 мільйонів гривень по року. Відповідно, нічого не може існувати задарма. Або за це хтось буде платити, так, як це було відбудовано на початку в законодавстві, в бюджеті різних рівнів, або ми мусимо піднімати (тарифи - ред.) для того, щоб утримувати і балансувати Укрзалізницю на ключовому результаті", - заявив Рязанцев.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-