Укрзалізниця планує цьогоріч оновити понад 110 пасажирських вагонів

Укрзалізниця планує цьогоріч оновити понад 110 пасажирських вагонів

Укрінформ
Укрзалізниця планує цьогоріч оновити понад 110 пасажирських вагонів. Це ще більше, ніж було оновлено торік.

Про це сказав у четвер на прес-конференції, присвяченій пріоритетним напрямкам роботи Мінінфраструктури, голова правління АТ "Укрзалізниця" Євген Кравцов, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми плануємо цього року оновити загалом більше 110 пасажирських вагонів. Це такий самий високий рівень, як було зроблено у 2018 році", - зазначив Кравцов.

За його словами, Укрзалізниця, зокрема, має намір придбати 46 нових вагонів і понад 60 - провести через різні капітальні ремонти.

Як повідомлялося, торік Укрзалізниця оновила 100 пасажирських вагонів - рекордну кількість за останні 8 років.

Більшість з них пройшли капітально-відновлювальний ремонт, який дозволяє зробити вагон як новий і подовжує термін його служби ще на 14 років.

Ці відремонтовані вагони вже задіяні до перевезень. З частини сформували нові поїзди, оновленими вагонами також поповнюються схеми існуючих поїздів - збільшено кількість вагонів поїздів у популярних напрямках.

Читайте також: Укрзалізниця готує комплексне оновлення приміського сполучення на Київщині

Так із вагонів, що пройшли КВР, сформовано поїзд «Чотири столиці» за маршрутом Київ – Мінськ – Вільнюс – Рига, а також пари поїздів №3/4 Запоріжжя – Ужгород і №19/20 Київ–Лисичанськ. Окрім того, збільшено кількість вагонів у складі таких пар поїздів: №79/80 Дніпро–Київ, №11/12 Київ – Новоолексіївка та №7/8 Київ – Івано-Франківськ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-