Нафта продовжує дорожчати завдяки скороченню видобутку ОПЕК

Нафта продовжує дорожчати завдяки скороченню видобутку ОПЕК

Укрінформ
Ціни на нафту продовжили утримуватися поблизу піків 2019 року в четвер за підтримки скорочення видобутку на чолі з ОПЕК та санкцій США проти Венесуели та Ірану.

Про це свідчать дані біржових торгів на сайті Investing.com.

Вартість бареля квітневої нафти Brent склала $ 67,17 (+ 0,13%). Барель квітневої нафти WTI торгувався по $ 57,35 (+ 0,33%). Попередні торги по еталонам завершилися на рівні $ 67,08 і $ 57,16 відповідно.

Вчора WTI виросла шосту сесію поспіль, північноамериканська нафта досягла максимального рівня ціни з листопада. Brent тримається біля цих максимумів вже не першу сесію

Ще один фактор, що перешкоджає більш різкому зростанню цін, - збільшення видобутку в США, який з початку 2018 року зріс більш ніж на 2 мільйони барелів на добу до рекордних 11,9 мільйона барелів на добу. Зростання видобутку призвело до збільшення запасів нафти.

Дані Американського інституту нафти (API), що вийшли у середу, показали, що запаси в США минулого тижня збільшилися на 1,3 мільйона барелів до 448,5 мільйона барелів.

Тепер увагу трейдерів спрямовано на дані Міненерго США про запаси енергоносіїв, які будуть оприлюднені в четвер. Експерти, опитані S & P Global Platts, прогнозують зростання запасів нафти в США на 3,5 млн барелів. За їхніми оцінками, резерви бензину в країні зменшилися минулого тижня на 1,1 млн барелів, а запаси дистилятів скоротилися на 1,4 млн барелів.

Читайте також: Борг пільговиків перед Нафтогазом зменшився на 3,4%

Станом на 09:30 за київським часом ціну на нафту марки Brent встановлено ​​на рівні 67,18 долара за барель. На відкритті Brent торгувалася по 67,13 долара за барель, що на 5 центів вище за рівень закриття торгів ($ 67,08).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-