Торік в Україну надійшло $2,5 мільярда прямих іноземних інвестицій - МЕРТ

Торік в Україну надійшло $2,5 мільярда прямих іноземних інвестицій - МЕРТ

Фото
Укрінформ
Надходження прямих іноземних інвестицій (ПІІ) в Україну у 2018 році становили $2,5 млрд, що на 8% більше, порівняно з 2017 роком.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства економічного розвитку і торгівлі на своїй сторінці у Facebook.

"2018 року прямі іноземні інвестиції в Україну становили $2,5 млрд, що на 8% більше, порівняно з 2017 роком. Втім, наша ціль - створити такі умови, щоб ця цифра зростала значно швидше", - йдеться в повідомленні.

У міністерстві зазначають, що для іноземних інвесторів найперспективнішим серед галузей української економіки виглядає аграрний сектор.

Читайте також: Реалізація телекомунікаційних та поштових послуг торік зросла на 10% - Держстат

"Другий напрям розвитку – Україна як промисловий майданчик Європи. Тут у нас абсолютно проста інвестиційна стратегія. Навіщо Європі виробляти щось в Індонезії, коли вона може виробляти це біля своїх кордонів? Від нас до будь-якої країни Європи – один день їзди вантажівки. Плюс угода про асоціацію, бізнес-клімат, який щороку поліпшується, освічене працьовите населення. А третій напрямок – це IT. Україна вже лідирує в Східній Європі за кількістю інженерів", - наводяться в повідомленні слова першого заступника міністра економічного розвитку і торгівлі Максима Нефьодова.

Як повідомляв Укрінформ, за даними НБУ, 58% ПІІ, що надійшли в Україну за 2018 рік, були спрямовані у реальний сектор економіки. Інвестиції у фінансовий сектор становили 42% від загального обсягу ПІІ, з них майже половина – операції банківського сектору з переоформлення боргу в статутний капітал.

Фото: МЕРТ, Facebook

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-