Частка приватного сектору в оборонному комплексі зросла до 70% - Кубів

Частка приватного сектору в оборонному комплексі зросла до 70% - Кубів

Укрінформ
Частка приватного сектору у сфері оборонно-промислового комплексу в постачанні озброєння для Збройних сил зросла до 70% у 2018 році.

Про це на засіданні уряду сказав перший віце-прем'єр-міністр - міністр економічного розвитку і торгівлі Степан Кубів, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"З 2016 року ми відчутно посилили роль приватного сектору ОПК в постачанні сучасного озброєння для Збройних сил. Якщо у 2016 році кількість приватних підприємств складала 30%, у 2017 - 50%, то у 2018-му - це вже близько 70%", - розповів Кубів.

Він також нагадав, що вперше за багато років Україна ухвалила ключові програмні документи для розвитку українського ОПК - Стратегію розвитку оборонно-промислового комплексу до 2028, державну програму реформування оборонної промисловості до 2021 та програму розвитку боєприпасної галузі.

"У 2017 році Україна інвестувала в ОПК майже 400 млн грн з державного бюджету, у 2018 році фінансування ОПК збільшилось майже у 8 разів - до 3,2 млрд грн. У 2019 році фінансування становитиме 2,4 млрд гривень. А взагалі, це 5% ВВП", - відзвітував Кубів.

Читайте також: Укрнафта у січні наростила видобуток нафти на 3,3%

Він зазначив, що до виконання державних завдань у сфері ОПК залучені понад 20 держпідприємств.

"Попри те, що реалізація проектів із переоснащенням підприємств у середньому триває 2-4 роки, уже сьогодні можна говорити про результати", - розповів Кубів.

За його словами, на державному конструкторському бюро “Луч” завершено створення серійного виробництва за проектом “Вільха” з дальністю ураження понад 100 кілометрів. Розпочато серійне виробництво комплексів “Нептун”.

В Україні розпочато створення виробництва корпусів для боєприпасів калібрів від 100 до 155 міліметрів держкомпанією “Артем”. Такими технологіями виробництва володіють лише кілька країн у світі – США, Туреччина, Китай, Південна Корея та Україна.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-