В Україні працює 34 тисячі фермерських господарств — експерт

В Україні працює 34 тисячі фермерських господарств — експерт

Укрінформ
В Україні працює 34 тисячі фермерських господарств, які забезпечують 100 тисяч робочих місць для жителів сільської місцевості.

Про це під час прес-конференції в Укрінформі розповів голова Союзу українського селянства Іван Томич.

“Сьогодні українське фермерство представлено в українському селі - 34 тис. фермерських господарств. Це 100 тис. робочих місць, які сьогодні є надзвичайно важливими з точки зору можливості заробітку в сільській місцевості. Якщо враховувати сезонність, то в сезон у фермерських господарствах в літній період працює в межах 200-230 тис. наших співвітчизників”, - сказав Томич.

Він поінформував, що орієнтовно 14-15 лютого 2020 року українське фермерство буде відзначати свій 30-літній ювілей, до якого починає готуватися вже сьогодні.

Як розповів перший віце-президент Асоціації фермерів та приватних землевласників України (Асоціації) Віктор Гончаренко, у середу, 13 лютого, відбулося засідання ради асоціації під час якої було проаналізовано і підбито підсумки, а також означено майбутні напрямки роботи асоціації.

Головні проблеми, про які йшлося під час засідання ради і які турбують фермерів найбільше, - це впровадження ринку землі, корупція в сфері земельних відносин та рейдерські захоплення.

За словами Гончаренка, рада асоціації турбується, що в разі введення ринку землі в Україні можуть постраждати дрібні землевласники. Тому, фермери наполягають, що ринок землі можна вводити лише за умови наявності відповідного законодавства.

Читайте також: В уряді повідомили, скільком громадам цьогоріч передадуть у власність сільгоспземлі

Гончаренко також повідомив, що під час наради було створено Раду старійшин Асоціації фермерів та землевласників України і головою Ради старійшин обрано Івана Томича.

Член Ради Союзу сільськогосподарських обслуговуючих кооперативів Леонід Кириченко висловив упевненість, що фермерський рух в Україні має великі перспективи в разі об’єднання фермерів у кооперативи. “Майбутнє українського фермерства у кооперації”, - заявив він.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-