Строки розрахунків при експорті та імпорті - Кабмін ухвалив рішення

Строки розрахунків при експорті та імпорті - Кабмін ухвалив рішення

Укрінформ
Кабінет міністрів 13 лютого 2019 року ухвалив рішення щодо умов продовження строків розрахунків при здійсненні операцій з експорту та імпорту.

Про це повідомляє прес-служба Мінекономрозвитку.

"13 лютого Кабінет міністрів ухвалив ініційовані і розроблені Мінекономрозвитку рішення щодо можливості продовження строків розрахунків за операціями з експорту та імпорту товарів, у разі встановлення Національним банком України (НБУ) граничних строків за такими операціями, а також затвердив окремі групи товарів і галузей економіки, які подаватимуться до НБУ для встановлення винятків та особливостей для них", - йдеться в повідомленні.

Як відомо, 21 червня 2018 року Верховна Рада ухвалила Закон України “Про валюту і валютні операції” з метою лібералізувати валютне регулювання в Україні. Цей закон, зокрема, визначає, що НБУ має право встановлювати граничні строки розрахунків за операціями з експорту та імпорту товарів. Крім того, за окремими операціями з експорту та імпорту товарів граничні строки розрахунків, встановлені НБУ, можуть бути подовжені Мінекономрозвитку, шляхом видачі відповідного висновку.

Підготовлене Мінекономрозвитку рішення, зокрема, передбачає: затвердити порядок видачі висновків щодо продовження граничних строків розрахунків за окремими операціями з експорту та імпорту товарів, встановлених НБУ. Також дане рішення передбачає подання суб’єктами господарювання документів для отримання висновку у паперовій та в електронній формі та оприлюднення інформації щодо виданих висновків на офіційному веб-сайті МЕРТ.

Читайте також: МЕРТ прогнозує зростання ВВП у 2021 році до 4,1% - Кубів

У Мінекономрозвитку зазначають, що ухвалення цього рішення забезпечить підвищення відкритості, прозорості, регламентованості та передбачуваності дій органів виконавчої влади при видачі висновків щодо продовження граничних строків розрахунків за операціями з експорту та імпорту товарів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-