В Україні змінять процес бронювання дозволів на міжнародні автоперевезення

В Україні змінять процес бронювання дозволів на міжнародні автоперевезення

Фото
Укрінформ
Міністерство інфраструктури має намір доопрацювати нормативні документи з метою запровадження попереднього електронного бронювання дозволів на міжнародні автомобільні перевезення та планування їх квотування.

Про це повідомляє прес-служба Мінінфраструктури з посиланням на результати зустрічі міністра Володимира Омеляна та голови Асоціації міжнародних автомобільних перевізників України Леоніда Костюченка.

"11 лютого 2019 року Міністр інфраструктури України Володимир Омелян та голова Ради Асоціації міжнародних автомобільних перевізників України Леонід Костюченко визначили план заходів щодо вирішення проблемних питань у сфері міжнародних автомобільних перевезень на 2019 рік. Сторони підписали документ, який окреслює спільні дії Мінінфраструктури, Державної служби України з безпеки на транспорті і Асоціації автомобільних перевізників України, спрямовані на розвиток міжнародних вантажних перевезень", - ідеться в повідомленні.

Відповідно до документа, Міністерство інфраструктури має доопрацювати нормативні документи у частині запровадження попереднього електронного бронювання дозволів та планування їх квотування. Також передбачається спільна робота щодо стабілізації ситуації з дозволами Республіки Польща на здійснення міжнародних вантажних автомобільних перевезень та щодо збільшення квоти дозволів для українських автоперевізників.

У міністерстві інформують, що передбачається налагодити контроль за оформленням та обігом дозволів, максимальну інтеграцію електронних систем в усі процеси з метою мінімізації впливу державних службовців на бізнес.

Читайте також: Омелян: Уряд - не Гоґвортс, у нас немає чарівної палички, щоб відремонтувати всі дороги

Як повідомляв Укрінформ, наприкінці грудня Міністерство інфраструктури заявляло про тимчасове обмеження видачі та оформлення дозволів українським перевізникам на здійснення міжнародних автомобільних перевезень у 2019 році. Зокрема, враховуючи ситуацію, яка склалась з кількістю дозволів Республіки Польща, вирішено ввести обмеження щодо оформлення та видачі таких дозволів у 2019 році та термінів їх повернення. Оформлювати та видавати дозволи до Польщі будуть лише на автотранспортні засоби, які відповідають екологічним параметрам Євро-3 та вище, повна маса яких перевищує 10 тонн. Крім того, оформлюватимуть та видаватимуть лише один дозвіл на транспортний засіб, який виконує перевезення територією Республіки Польща, навіть за умови зміни виду перевезення під час одного кругорейсу.

З огляду на обмежені річні квоти та недостатній залишок дозволів на 2018 рік, на засіданні Комісії з розгляду питань, пов’язаних з оформленням, видачею, обліком та аналізом ефективності використання дозволів на поїздку по територіях іноземних держав, було вирішено ввести тимчасове обмеження на дозволи додаткової квоти на 2019 рік по окремих видах перевезень до таких країн, як Австрія, Азербайджан, Бельгія, Білорусь, Грузія, Італія, Казахстан, Латвія, Нідерланди, Німеччина, Норвегія, Румунія, Словаччина, Узбекистан, Франція, Угорщина.

Фото: сайт Мінінфраструктури

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-