Тіньова економіка скоротилася до найнижчого рівня за 10 років - МЕРТ

Тіньова економіка скоротилася до найнижчого рівня за 10 років - МЕРТ

Укрінформ
У січні-вересні 2018 року рівень тіньової економіки становив 32% від офіційного ВВП, що на 1 відсотковий пункт менше порівняно з аналогічним періодом 2017 року.

Про це повідомляється у звіті “Загальні тенденції тіньової економіки в Україні”, який щокварталу оприлюднює Міністерство економічного розвитку і торгівлі, повідомляє прес-служба Мінекономрозвитку.

"За розрахунками Мінекономрозвитку, у січні-вересні 2018 року рівень тіньової економіки становив 32% від офіційного ВВП, що на 1 відсотковий пункт менше порівняно з аналогічним періодом 2017 року", - йдеться в повідомленні.

Порівнюючи аналогічні показники попередніх років, слід зазначити, що 32% - найнижчий рівень за останні 10 років.

Зокрема, детінізація української економіки стала можливою, наголошує Мінекономрозвитку, завдяки посиленню ринкових тенденцій та поступової оптимізації процесів формування цін на внутрішніх ринках, у тому числі внаслідок демонополізації ринків поряд із впроваджуваною НБУ жорсткою монетарною політикою.

Читайте також: В Україні оновилася трійка лідерів рейтингу ІТ-компаній

Водночас динаміка детінізації української економіки стримується нерозв’язаними проблемами, які негативно позначаються на розвитку економіки країни в цілому. Це, зокрема, наявність непідконтрольних владі територій, утворених у ході військової агресії на Сході країни.

Як повідомлялось, найвищий рівень тіньової економіки, за даними Мінекономрозвитку, спостерігався у 2014 році: 43% від офіційного ВВП.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-