Мінрегіон пропонує будувати тільки енергоефективне житло

Мінрегіон пропонує будувати тільки енергоефективне житло

Інфографіка
Укрінформ
Мінрегіон пропонує передбачити у змінах до будівельних норм будівництво тільки енергоефективного житла.

Про це написав заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Лев Парцхаладзе на своїй сторінці у Facebook.

«У проекті нового ДБН щодо житлових будинків пропонуємо ввести чіткі європейські вимоги до енергозбереження будівель при їх новому будівництві чи реконструкції та проектувати житло з класом енергоефективності не нижче “С”. Це дозволить: економити до 40% енергії; у випадку реконструкції будинків суттєво продовжити строк експлуатації будівель», - написав Парцхаладзе.

Заступник міністра Мінрегіону нагадав, що минулого року було введено в дію важливий для енергонезалежності України закон щодо енергоефективності будівель.

«Він впроваджує європейські вимоги до енергозбереження, вводячи класи енергоефективності будівель від A до G. Тому під час оновлення ДБН щодо житлових будинків ці зміни повинні також бути враховані. Сьогодні у відповідних чинних нормах є лише загальні вимоги до енергозбереження" - написав Парцхаладзе.

Як відомо, Закон України від 22 червня 2017 року № 2118-VIII "Про енергетичну ефективність будівель" набув чинності 23.07.2017 року, введено в дію через 1 рік із дня набрання ним чинності - 23.07.2018 року.

Читайте також: НБУ здійснюватиме міжміські перевезення валютних цінностей

Головною метою документа є визначення правових, економічних та організаційних основ діяльності у сфері забезпечення енергетичної ефективності будівель, а також створення умов для раціонального споживання в них енергетичних ресурсів.

Із 1 вересня 2018 року вступила в дію норма щодо обов’язкової енергомодернізації будівель шкіл, а з 1 жовтня - дитячих садків. Завдяки цьому мінімум на 20% збільшується строк експлуатації таких будівель. Відповідні зміни містяться у нових ДБН В.2.2-3:2018 “Будинки і споруди. Заклади освіти” та ДБН В.2.2-4-2018 “Будинки і споруди. Заклади дошкільної освіти”.

Державні будівельні норми (ДБН) – обов’язкові до виконання нормативні акти, які використовуються під час проектування нових та реконструкції існуючих будівель, кварталів, мікрорайонів відповідно до їх призначення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-