Розслідування

Розслідування "схем" у зерновій корпорації ще триває - НАБУ

Укрінформ
НАБУ має провадження вже спрямовані до суду, а також діючі провадження стосовно зловживань у Державній продовольчо-зерновій корпорації України.

Про це сказав голова Національного антикорупційного бюро України Артем Ситник під час презентації звіту "Про діяльність Національного антикорупційного бюро України за ІІ півріччя 2018 року", повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Якщо ви візьмете собі звіт наш, там є посилання на першу справу, вона ще була скерована в суд, якщо не помиляюсь, в 2016 році. Це була перша справа щодо службовців ДПЗКУ. Збитки там, якщо не помиляюсь, становлять близько 50 млн грн, це була перша справа. Потім була справа більш велика. Там, крім представників ДПЗКУ, фігурував відомий олігарх із Росії. Ми склали повідомлення про підозру, скерували її в Монако для того, щоб вручити. На жаль, монакські колеги цього поки що не зробили", - сказав Ситник.

Читайте також: Справа на $60 мільйонів: "схеми" в зерновій корпорації дійшли до суду

Як повідомляв Укрінформ, у вересні минулого року з-поміж 155 кримінальних проваджень, в яких детективи НАБУ завершили досудове розслідування, а прокурори САП скерували обвинувальний акт, у 49 провадженнях навіть не відбулося підготовче засідання, на якому справу мають призначити до розгляду по суті.

Деякі зі справ перебувають у канцеляріях судів понад 1,5 року. Зокрема, в об’єднаному провадженні за фактом завдання збитків Державній продовольчо-зерновій корпорації України з грудня 2016 року не може відбутися засідання з причин неявки учасників процесу, проблем з визначенням підсудності, або відводу колегії суддів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-