ЄС відібрав свого члена наглядової ради Фонду енергоефективності - Зубко

ЄС відібрав свого члена наглядової ради Фонду енергоефективності - Зубко

Укрінформ
Європейський Союз уже відібрав свого члена наглядової ради Фонду енергоефективності.

Про це під час години запитань до уряду сказав віце-прем'єр-міністр — міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадій Зубко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Відібрана наглядова рада. Відібрані два представники від уряду, два - незалежні. Зараз ми очікуємо члена від ЄС. Ми уже знаємо хто це, але ми не будемо поки оголошувати", - розповів Зубко.

За його словами, триває відбір дирекції фонду - цей процес проходить незалежно від уряду.

"Відбір проводить наглядова рада. Сьогодні уже є відбір на чотири посади: директор фонду, технічний директор, фінансовий директор, керівник служби аудиту", - зазначив Зубко.

Він також нагадав, що уже відібрано учасників 15 пілотних проектів, які перші пройдуть через фонд.

"Запущений процес сертифікації. Перше ОСББ отримало сертифікат європейського зразку. Україна може показати, у якому стані житловий фонд", - сказав віце-прем'єр-міністр.

Читайте також: В Україні монетизують понад 4 мільйони субсидій

Зубко підкреслив, що Фонд енергоефективності має бути запущений.

"Перші 300 проектів будуть отримувати 50% компенсації на енергоаудит, на енергосервісні контракти, на проектні роботи, обладнання та роботи. Також уряд Німеччини надасть додатково 20% на ті будинки, де кількість субсидіантів перевищує 50%", - додав віце-прем'єр-міністр.

Як відомо, відповідно до статей 1 і 2 Закону України “Про Фонд енергоефективності” Кабінет Міністрів України 20 грудня 2017 року постановив утворити державну установу “Фонд енергоефективності”.

Передбачається, що Фонд енергоефективності займатиметься такими видами діяльності, зокрема, як: підтримка ініціатив щодо енергоефективності, впровадження інструментів стимулювання і підтримки здійснення заходів з підвищення рівня енергетичної ефективності будівель та енергозбереження, зокрема в житловому секторі, сприяння зменшенню викидів двоокису вуглецю з метою виконання Паризької угоди, проведення комунікаційних заходів, пов’язаних з підвищенням рівня поінформованості населення у сфері енергозбереження та енергоефективності, сприяння забезпеченню дотримання Україною міжнародних зобов’язань у сфері енергоефективності.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-