В Україні монетизують понад 4 мільйони субсидій

В Україні монетизують понад 4 мільйони субсидій

Укрінформ
В Україні на сьогодні налічується понад 4 млн субсидіантів.

Про це під час години запитань до уряду сказав міністр соціальної політики Андрій Рева, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Всі, хто потребує субсидій, їх отримає. Але отримають ті, хто не обманює державу. Таких людей, які отримують субсидії, більше 4 млн. Вони отримають субсидії у готівковій формі з 1 березня", - сказав Рева.

Віце-прем'єр-міністр — міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадій Зубко, у свою чергу, додав, що у 2017 році рівень розрахунків за комунальні послуги сягав 93%, а у 2018 році - зменшився до 90%. "Люди, які отримують субсидії, отримають кошти напряму від держави", - зазначив Зубко.

Читайте також: Монетизація: стимул для економії і “перевірка на чесність”

Він також підкреслив, що Україна має перейти на 100-відсотковий облік споживання комунальних послуг.

Як повідомляв Укрінформ, з 1 березня цього року житлові субсидії будуть надаватися отримувачам субсидій готівкою. Тобто, за словами міністра соціальної політики, сума субсидій виплачуватиметься грошима безпосередньо громадянам. Готівкова форма буде застосовуватися до тих домогосподарств, яким субсидія призначена на поточний опалювальний період, починаючи з жовтня-грудня 2018 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-