Для енергоефективних заходів дасть кошти монетизація - Савчук

Для енергоефективних заходів дасть кошти монетизація - Савчук

Укрінформ
Субсидіанти, які на сьогодні споживають у 1,5 - 2 раза більше ресурсів, ніж інші споживачі, завдяки монетизації отримали стимул для економії енергоресурсів та джерело для енергоефективних заходів.

Про це на прес-конференції сказав голова Державного агентства з енергоефективності та енергозбереження України Сергій Савчук, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Субсидіанти споживають у 1,5-2 раза більше енергії, ніж звичайні родини, де є облік та утеплення. Тепер сім'ї, які отримують субсидії, матимуть змогу вже з березня цього року отримати готівку для розрахунку за комунальні послуги. Із монетизацією родини матимуть стимул та джерело для заощадження енергоресурсів", - сказав Савчук.

Він висловив переконання, що більшість сімей вкладуть свої кошти в утеплення.

"Цього року уряд виділив додатково 400 млн грн ( на програму "теплих кредитів" - ред.). І я хотів би, щоб ці кошти були використані до літа", - підкреслив Савчук.

Він також нагадав, що бюджетна сфера і населення скоротили споживання газу на 6 млрд кубометрів, поінформував про економію, яка була досягнута з 2014 року завдяки енергоефективним заходам.

"1,2 млрд євро порівняно з 2014 роком ми не сплачуємо ні Газпрому, ні іншим країнам за закупівлю газу", - розповів Савчук.

Читайте також: Монетизація субсидій є мотивацією до енергоефективності — Зубко

Як повідомляв Укрінформ, у держбюджеті на 2019 рік на субсидії закладено 55 млрд грн, з яких 12 млрд грн українці повинні отримати "живими коштами". За словами міністра соціальної політики Андрія Реви, монетизація субсидій готівкою розпочнеться у березні 2019 року: субсидіанти отримають готівку для оплати комунальних платежів за лютий.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-