Грошей на оплату електрики державним шахтам вистачить лише на три місяці - Міненерго

Грошей на оплату електрики державним шахтам вистачить лише на три місяці - Міненерго

Укрінформ
Коштів, які виділив уряд проблемним шахтам для розрахунків за електроенергію з постачальником останньої надії ДП "Укрінтернерго", вистачить лише на три місяці.

Про це під час круглого столу: «Роздрібний ринок електричної енергії України: перший місяць функціонування, виклики, проблеми та шляхи їх подолання» сказала генеральний директор директорату енергетичних ринків Міністерства енергетики та вугільної промисловості Ольга Буславець, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"В Укрінтеренерго є проблемні споживачі, які не мають можливості розраховуватися за електричну енергію - державні шахти. Для цього урядом 30 січня було виділено 450 млн грн з резервного фонду на оплату електричної енергії. Але це тимчасове рішення", - наголосила Буславець.

За її словами, за січень 2019 року шахти мають сплатити 180 млн грн.

"Тобто, 450 млн - це десь на три місяці", - сказала Буславець.

Читайте також: Клієнти Укрінтеренерго розраховуються за електрику лише на 21% - Міненерго

Як повідомляв Укрінформ, споживач автоматично стає клієнтом постачальника "останньої надії" максимум на найближчі три місяці, якщо він не уклав договір з постачальником. Ціна електроенергії від такого постачальника в середньому на 30% вище ринкової ціни і має три складові: оптова ринкова ціна, тариф оператора розподілу (обленерго) чи передачі (НЕК "Укренерго") та безпосередньо тариф постачальника.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-