Укртрансгаз розпочав юридичне відокремлення функції транспортування палива

Укртрансгаз розпочав юридичне відокремлення функції транспортування палива

Укрінформ
АТ "Укртрансгаз" у рамках реалізації Дорожньої карти з відокремлення оператора газотранспортної системи створив нову компанія – ТОВ «Оператор газотранспортної системи України».

Про це інформує прес-служба Укртрансгазу.

"Створення ТОВ «Оператор газотранспортної системи України» дозволить розпочати юридичне відокремлення функції транспортування газу спочатку в структурі НАК «Нафтогаз України», а після 1 січня 2020 року – поза межами групи Нафтогаз. Юридичне відокремлення оператора ГТС є необхідною умовою для сертифікації незалежного оператора, залучення міжнародного партнера та продовження транзиту газу через Україну", - пояснили у компанії.

Рішення про створення ТОВ «Оператор газотранспортної системи України» було прийняте акціонером АТ «Укртрансгаз» – НАК «Нафтогаз України» – відповідно до Закону України «Про акціонерні товариства» 29 січня 2019 року. Генеральним директором обрано Павла Станчака на умовах строкового трудового контракту.

100% власником новоствореної компанії є Укртрансгаз.

Читайте також: Зупинити Nord Stream 2: Рада хоче почути звіт Кабміну і Нафтогазу

Як нагадали в Укртрансгазі, юридичне відокремлення Оператора ГТС, як один з ключових етапів проведення анбандлінгу, було презентовано наглядовими радами НАК «Нафтогаз України» та ПАТ «Магістральні газопроводи України» (МГУ) на зустрічах с зацікавленими сторонами у вересні та грудні 2018 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-