Компанія Тігіпка почала тестувати операції з експорту природного газу

Компанія Тігіпка почала тестувати операції з експорту природного газу

Укрінформ
Компанія "ТАС Енергія країни" розпочала перші тестові операції з експорту природного газу. 

Про це повідомляє прес-служба компанії.

"30 січня компанія «ТАС Енергія Країни» вперше за останні 15 років здійснила експорт природного газу в Європу через ГВС Будінце в напрямку Словаччини, покупцем виступила компанія UK METALEX LIMITED – операція тестова", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що номінацію підтверджено, прокачування відбувається. Надалі компанія планує також здійснити ще кілька тестів - у тому числі, експорт з митного складу.

Як повідомлялося, експорт газу став можливий після зниження тарифів на вхід та вихід із ГТС України з початку року. Зокрема, з 1 січня 2019 року тариф на вхід у ГТС було знижено з 12,47 дол. за 1 тис. кубометрів на добу до 6,28 дол. за 1 тис. кубометрів (з ПДВ). Очікується, що цей крок допоможе Україні диверсифікувати свою роль на європейських ринках, ставши не тільки основним транспортером російського газу та імпортером газу з Європи, а й самостійним експортером.

За даними Укртрансгазу, обсяг української віртуальної торгової точки (UAVTP) у 2018 році становив близько 44,4 млрд кубометрів, що на 18% більше, ніж попереднього року. Кількість трейдерів, що працюють на UAVTP, також збільшилася на 10% - до 367.

Читайте також: Німецькі аудитори підтвердили безпечну експлуатацію української ГТС

ТОВ «ТАС «Енергія країни» займається постачанням природного газу та електроенергії на український ринок, входить у групу компаній TAS Group, засновану в 1998 році. Компанія базується в м. Києві, кінцевий власник – Сергій Тігіпко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-