Флот АМПУ торік подвоїв обсяги робіт з днопоглиблення

Флот АМПУ торік подвоїв обсяги робіт з днопоглиблення

Укрінформ
Власний флот державного підприємтсва "Адміністрація морських портів України" майже вдвічі збільшив показники днопоглиблення у 2018 році.

Про це повідомляє прес-служба АМПУ.

"Обсяг експлуатаційного днопоглиблення, виконаний у 2018 році власним технічним флотом філії «Дельта-лоцман» ДП «АМПУ», склав 1,341 млн куб. м, що майже удвічі перевищує аналогічний показник за попередній рік", - йдеться у повідомленні.

В АМПУ зазначили, що понад третину цього обсягу — 497,3 тис. куб. м — складають результати роботи землесосу «Меотида» у Маріупольскому та Бердянському портах Азовського моря.

Експлуатаційне днопоглиблення флотом філії «Дельта-лоцман» ДП «АМПУ» у минулому році також виконувалось у Ізмаїльському порту, на Херсонському морському і Бузько-Дніпровсько-лиманському каналах, а також на морському підхідному каналі ГСХ р. Дунай —Чорне море.

Читайте також: Севастопольський порт після анексії Криму скоротив вантажообіг в 30 разів

"Наразі триває міжнавігаційний період 2018–2019 рр., коли ефективність днопоглиблювальних робіт значно знижується через погані метеоумови, льодові кампанії та державні заборони, пов'язані з нерестом риби. У зв’язку з цим спеціалізований флот філії «Дельта-лоцман» проходить планову підготовку до нової навігації — проводяться класифікаційні і докові ремонти усіх суден", - акцентували у профільному відомстві.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-