Кабмін зобов’яже Нафтогаз встановити населенню безкоштовні лічильники газу

Кабмін зобов’яже Нафтогаз встановити населенню безкоштовні лічильники газу

Укрінформ
Уряд зобов'яже НАК "Нафтогаз України" за власний кошт встановити лічильники для обліку газу громадянам, витрати НАК будуть враховані у його фінансовому плані.

Про це на засіданні уряду сказав Прем'єр-міністр Володимир Гройсман, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Я думаю, усі мають бути зацікавлені в тому, щоб чітко порахувати, хто й скільки газу споживає в Україні, а не так, як сьогодні, коли газовики один на одного списують обсяги газу. Щоб ніхто нічого не крав, треба зробити облік через лічильники. Я подивився на забезпечення лічильниками українських громадян. Побачив, що ще є домогосподарства, у яких немає лічильників", - зазначив Гройсман.

Він наголосив, що завдання встановити лічильники лежить на постачальниках газу.

"Друге рішення, яке ми ухвалимо, полягатиме в тому, щоб рекомендувати Нафтогазу забезпечити всіх громадян безкоштовними лічильниками. Більше того, один з пунктів зобов'яже Мінекономрозвитку врахувати кошти, які будуть витрачені на встановлення лічильників, у фінплані Нафтогазу. Я вважаю, що це справедливо. Ми будемо точно знати, хто і скільки виробляє газу, скільки постачає, скільки споживає", - додав Прем'єр.

Читайте також: Київська “комуналка”: чиновники пояснили, звідки беруться суми у платіжках

Гройсман також доручив Міністерству енергетики та вугільної промисловості забезпечити "жорсткий контроль" виконання цього рішення.

"Кінцева мета - щоб у максимально стислі терміни у кожному домогосподарстві був газовий лічильник за рахунок Нафтогазу. А його витрати ми врахуємо у фінплані", - зазначив Гройсман.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-