НБУ змінив підходи до визначення результатів оцінки стійкості банків

НБУ змінив підходи до визначення результатів оцінки стійкості банків

Укрінформ
Національний банк України змінив підходи до визначення результатів оцінки стійкості банків і банківської системи.

Про це повідомляє прес-служба НБУ.

"Зокрема, регулятор визначатиме необхідний рівень нормативу достатності (адекватності) регулятивного капіталу та нормативу достатності основного капіталу за результатами оцінки стійкості банків. При цьому, НБУ дозволив банкам досягати необхідного рівня цих нормативів до кінця 2019 року шляхом як збільшення розміру капіталу, так і реструктуризації активів або зобов’язань банку", - йдеться в повідомленні.

Зазначені зміни затверджені постановою Правління Національного банку України від 17 січня 2019 року № 21 "Про затвердження Змін до Положення про здійснення оцінки стійкості банків і банківської системи України" і набирають чинності з 26 січня 2019 року.

Читайте також: НБУ уперше отримав престижну міжнародну нагороду Central banking awards

Як відомо, Національний банк у 2018 році започаткував проведення щорічної оцінки стійкості банків та банківської системи України. За підсумками оцінки стійкості банків у 2018 році Національний банк визначав суму потреби (нестачі) у їх капіталі. Банки забезпечували покриття нестачі у капіталі шляхом виконання програми капіталізації та/або плану реструктуризації.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-