Суд визнав недійсним ще один договір АМПУ на днопоглиблення у портах

Суд визнав недійсним ще один договір АМПУ на днопоглиблення у портах

Укрінформ
Суд визнав недійсним договір на здійснення днопоглиблювальних робіт у портах України вартістю 290 млн грн.

Про це інформує прес-служба Національного антикорупційного бюро.

"Укладений між державним підприємством «Адміністрація морських портів України» та ТОВ «Техморгідрострой Миколаїв» договір на здійснення днопоглиблювальних робіт у портах України вартістю 290 млн грн визнано недійсним", - ідеться у повідомленні.

Зазначається, що відповідне рішення ухвалив Господарський суд міста Києва. Таким чином, вказують у НАБУ, суд у повному обсязі задовольнив позов, з яким для захисту державних інтересів звернулося НАБУ в серпні 2018 року.

"Це судове рішення є ще одним прикладом ефективної співпраці детективів і фахівців Юридичного управління НАБУ та прокурорів Спеціалізованої антикорупційної прокуратури. Адже його ухвалення не тільки підтверджує версію слідства про антиконкурентні узгоджені дії з боку посадовців ДП «АМПУ» та ТОВ «Техморгідрострой Миколаїв» при укладанні угоди, а й створює умови для подальшого повернення переплачених державним підприємством коштів", - зазначили у відомстві.

У НАБУ вказують, що договір на 290 млн грн є другим із двох визнаних судом недійсними на підставі матеріалів, зібраних детективами у рамках досудового розслідування кримінального провадження за фактами заволодіння у 2015–2017 роках коштами ДП «АМПУ» у результаті закупівель за завищеними цінами послуг із днопоглиблення підхідних каналів і акваторій Бердянського та Маріупольського морських портів. Перший договір, на суму 712 млн грн, визнано недійсним 18 липня 2018 року.

Читайте також: Новий зерновий термінал внесли до Реєстру морських портів - АМПУ

Розслідування справи ДП «АМПУ» детективи НАБУ розпочали у грудні 2015 року та завершили у вересні 2018 року. Наразі вона розглядається у Шевченківському районному суді міста Києва.

Під час розслідування встановлено причетність до вчинення злочину 10 осіб, стосовно 8 осіб обвинувальний акт скеровано до суду, одну особу оголошено у розшук, з однією особою укладено угоду про визнання винуватості, відшкодовано 734 тис. грн завданих ДП збитків та накладено арешт на судно.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-