ЧАЕС отримала дозвіл на експлуатацію контуру нового конфайнменту

ЧАЕС отримала дозвіл на експлуатацію контуру нового конфайнменту

Укрінформ
Підставою для видачі дозволу став позитивний висновок державної експертизи ядерної та радіаційної безпеки.

Про це Укрінформу повідомили у прес-службі Державного агентства з управління Зоною відчуження.

Голова Державної інспекції ядерного регулювання України Григорій Плачков підписав окремий дозвіл на право провадження діяльності з експлуатації наявних будівельних конструкцій в межах II черги ЧАЕС, які виконують функції огороджувального контуру нового безпечного конфайнмента (НБК) після їх підсилення та герметизації.

"Підставою для видачі дозволу став позитивний висновок державної експертизи ядерної та радіаційної безпеки, наданого ДПС ЧАЕС пакету документів, а також проведене Держатомрегулювання у період з 14 по 17 січня 2019 року інспекційне обстеження. Під час обстеження було підтверджено спроможність ДСП ЧАЕС здійснювати заявлену діяльність з експлуатації зазначених конструкцій", - пояснили у ДАЗВ.

З початком експлуатації НБК, будівельні конструкції огороджувального контуру НБК увійдуть до складу споруди НБК і будуть експлуатуватись як єдиний об’єкт.

Наразі ЧАЕС продовжує роботи для введення в експлуатацію нового безпечного конфайнмента.

Читайте також: Поліція затримала двох "сталкерів", які зустріли Новий рік у зоні ЧАЕС

Як повідомляв Укрінформ, проект «Підсилення та герметизація будівельних конструкцій ΙΙ черги ЧАЕС, що виконують функції захисного контуру НБК» тривав протягом 35 місяців.

У січні 2018 року Державна архітектурно-будівельна інспекція України засвідчила відповідність проектній документації та підтвердила готовність до експлуатації закінченого будівництвом огороджувального контуру НБК, про що ДСП ЧАЕС надано відповідний сертифікат. Протягом 2018 року тривала підготовка, експертиза та погодження пакету документів, необхідних для отримання окремого дозволу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-