Україна — у ТОП-5 постачальників агропродукції до ЄС

Україна — у ТОП-5 постачальників агропродукції до ЄС

Укрінформ
Україна входить до першої п'ятірки країн-постачальників сільськогосподарської продукції до Європейського Союзу та має обнадійливі перспективи для розширення співпраці.

Про це в.о. голови Мінагрополітики Максим Мартинюк сказав в інтерв'ю Укрінформу.

«Україна - у п'ятірці постачальників продукції до Європейського Союзу», - поінформував чиновник.

За його словами, на сьогодні вже 308 вітчизняних підприємств мають право експорту до країн ЄС, і це число постійно зростає, зокрема й у таких «традиційно складних» категоріях, як продукція тваринництва.

У 2018 році для України було відкрито додаткові торгові преференції на європейському ринку на мед, виноградний сік, оброблені томати, ячмінну крупу та борошно, овес. Окрім того, постійно розширюється низка інших ліцензованих преференцій, додав Мартинюк.

У Мінагрополітики доволі позитивно оцінюють перспективи зростання обсягів експорту української продукції на «ємний та платоспроможний» ринок ЄС.

Читайте також: Агропродукція в Україні торік здорожчала майже на 8% - Держстат

Загалом же країни, які мають найбільшу частку в українському експорті агропродукції за підсумками 11 місяців 2018 року, – це Індія, Китай, Нідерланди, Іспанія, Єгипет, Туреччина, Італія, Польща, Німеччина, Саудівська Аравія.

Мартинюк очолював офіційну делегацію України на найбільшій у світі агровиставці – «Зеленому тижні», який проходить у Берліні з 18 до 27 січня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-