Добове балансування: Укртрансгаз розпочинає підготовку інформаційної платформи

Добове балансування: Укртрансгаз розпочинає підготовку інформаційної платформи

Укрінформ
АТ "Укртрансгаз" розпочинає підготовку інформаційної платформи до переходу в режим добового балансування на ринку природного газу, який має запрацювати з 1 березня.

Про це повідомляє прес-служба Укртрансгазу.

"Укртрансгаз звертає увагу замовників послуг транспортування природного газу, що 20 січня - останній день прийому місячних номінацій на лютий. Ця дата фактично є точкою відліку для старту підготовки переведення платформи добового балансування із тестового в реальний режим роботи, який НКРЕКП постановила розпочати з 1 березня 2019 року", - повідомили у компанії.

Читайте також: Монетизація субсидій необхідна для введення ринкової ціни на газ - Коболєв

Як зазначається, за даними номінацій на лютий та з урахуванням підтверджених реномінацій на 5 лютого, оператор ГТС почне процес первинної реєстрації споживачів, а функція закріплення споживачів за постачальником у тестовому режимі буде заблокована на інформаційній платформі.

"За отриманими номінаціями та реномінаціями до 5 лютого оператор ГТС здійснить первинну реєстрацію та до 10 лютого повідомить через інформаційну платформу всім постачальникам про наявність/відсутність споживачів у їхніх портфелях. Замовники послуг матимуть можливість до 20 лютого відкоригувати дані з урахуванням вимог щодо зміни постачальника, за необхідності", - зазначили в Укртрансгазі.

Як повідомлялося, Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, у листопаді 2018 року відтермінувала впровадження добового балансування на ринку природного газу до 1 березня 2019 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-