Коболєв сподівається, що у Європі зможуть завадити добудові

Коболєв сподівається, що у Європі зможуть завадити добудові "Північного потоку 2"

Укрінформ
Україна має оптимістичні сподівання щодо ухвалення Європарламентом рішень, які стануть на заваді добудові газопроводів "Північний потік-2" та "Турецький потік".

Про це на брифінгу заявив голова НАК "Нафтогаз України" Андрій Коболєв, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Якщо будуть прийняті зміни до директиви ЄС, якщо вдасться проголосувати застосування цієї директиви для морських офшорних газопроводів, є велика вірогідність, що не відбудеться ні друга нитка "Турецького потоку", ні "Північний потік-2". Можливо, це питання буде винесене. Є вірогідність позитивного рішення", - зазначив Коболєв.

Він також підкреслив, що перша нитка "Турецького потоку" буде точно запущена - її уже майже побудовано.

"Велика різниця між "Турецьким..." і "Північним потоком" полягає у тому, що Туреччина не є членом ЄС. Відповідно, вести перемовини з ЄС щодо першої нитки "Турецького потоку" сенсу немає. Це двостороння справа Росії та Туреччини", - пояснив Коболєв.

Читайте також: Нафтогаз очікує на примусову реалізацію майна Газпрому після слухань у Великобританії

Як повідомлялося, будівництво морської ділянки "Турецького потоку" розпочалося 7 травня 2017 року. Ним опікується компанія South Stream Transport. Перша нитка газопроводу призначена для енергопостачання турецького ринку, друга - для країн Південної та Південно-Східної Європи. Потужність кожної з них - 15,75 мільярда кубометрів газу на рік.

Проект "Північний потік-2" передбачає будівництво нової нитки газопроводу від узбережжя Росії через Балтійське море до Німеччини нарівні з діючим "Північним потоком". Його потужність становитиме 55 млрд кубометрів газу за рік, довжина понад 1,2 тис. км. Загальна вартість проекту оцінюється в 9,5 млрд євро.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-