Україна розраховує отримати від Світового банку $200 мільйонів на агропрограми

Україна розраховує отримати від Світового банку $200 мільйонів на агропрограми

Ексклюзив
Укрінформ
Україна розраховує отримати 200 мільйонів доларів від Світового Банку в рамках програми «Платимо за результат» для сільськогосподарської сфери.

Про це йшлося у ході зустрічі в.о. міністра аграрної політики та продовольства України Максима Мартинюка з представниками Світового Банку напередодні відкриття у Берліні найбільшої сільськогосподарської виставки «Зелений тиждень», повідомляє кореспондент Укрінформу із посиланням на учасників переговорів.

«Обговорювали новий формат, який називається «Платимо за результат». Попередньо узгоджуємо програму та результати, яких хочемо досягти. За їх підсумками ми отримуємо фінансування від Світового Банку на суму 200 млн дол», - розповіли агентству джерела, близькі до переговорного процесу.

Вони пояснили, що йдеться про кредит, який буде надано безпосередньо Мінфіну. Розподілений він буде на основні сфери сільського господарства: земельні відносини, продовольчу безпеку, лісове господарство.

Читайте також: У Берліні відкрився "Зелений тиждень": Україна - серед 60 країн-учасниць

Наразі структура програми формується, узгоджується з усіма органами. До лютого цього року, коли відбудеться засідання Ради директорів СБ, буде видно кінцевий варіант.

Перше, авансове фінансування, за прогнозами СБ, очікується вже у липні поточного року. Поки обговорюється сума в 20% від загального фонду проекту, але ситуація може бути скоригована після засідання Ради директорів.

Вся програма розрахована попередньо на три роки.

Для України це буде перша подібна програма у рамках співпраці з Банком. Сама ж структура має досвід в інших державах, у середньому вісім країн щороку беруть участь у подібних програмах, які є чимось середнім між позикою та донорською позикою.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-