У Фонді держмайна оприлюднили перелік об’єктів великої приватизації

У Фонді держмайна оприлюднили перелік об’єктів великої приватизації

Укрінформ
В. о. голови Фонду державного майна України Віталій Трубаров оприлюднив перелік об’єктів великої приватизації, який сьогодні затверджено на засіданні Кабінету міністрів. 

Перелік подано на сторінці Facebook очільника Фонду.

За повідомленням Трубарова, до переліку об'єктів великої приватизації увійшли такі компанії: ВАТ “Тернопільобленерго”, ПАТ “Центренерго”, ПАТ “Запоріжжяобленерго”, Акціонерна компанія “Харківобленерго”, АТ “Миколаївобленерго”, ПАТ “Хмельницькобленерго”, Об’єднана гірничо-хімічна компанія, Вугільна компанія «Краснолиманська».

Також на продаж виставлять ПАТ “Азовмаш”, ДП “Завод “Електроважмаш”, ПАТ “Сумихімпром”, “Одеський припортовий завод”, ВАТ “Оріана”, ПрАТ “Президент-Готель”, Державне публічне акціонерне товариство “Національна акціонерна компанія “Украгролізинг”, Фармацевтичну компанія “Індар”.

"На 6 підприємств з переліку Фонд ще в минулому році відібрав інвестиційних радників. Однак, Одеський припортовий завод, Вугільна компанія «Краснолиманська», Завод «Електроважмаш», «Індар», Об’єднана гірничо-хімічна компанія залишаються заблоковані рішенням суду, відповідно, інвестиційні радники не затверджені і розпочати практичну роботу з приватизації неможливо", - додав Трубаров.

За його словами, триває підготовка до приватизації ПрАТ “Президент Готель” інвестиційним радником “Конкорд Консалтинг” у консорціумі з “Бюро Маркуса” та Redcliffe Partners.

ПАТ "Азовмаш", яке не отримало жодної заявки від претендентів на інвестиційного радника, до приватизації готуватиме Фонд державного майна, підтвердив очільник приватизаційного відомства.

Трубаров також повідомляє, що по ВАТ «Оріана» і «Украгролізинг» буде оголошено повторний конкурс з відбору інвестиційного радника, оскільки попередні рази подавалося лише по одному учаснику. По інших підприємствах з переліку великої приватизації буде оголошено конкурс з відбору інвестиційного радника.

Раніше міністр Кабінету міністрів України Олександр Саєнко повідомив, що уряд на засіданні 16 січня затвердив перелік об’єктів великої приватизації.

Читайте також: Фонд держмайна та МВФ намагатимуться розблокувати велику приватизацію

Як повідомлялося, 10 травня 2018 року Кабінет міністрів України затвердив перелік підприємств великої приватизації на 2018 рік, до якого увійшло 26 об'єктів, пізніше цей список скоротився до 23 підприємств.

Утім, на початку жовтня під час засідання Спеціальної комісії Верховної Ради з питань приватизації в.о. голови ФДМУ заявив, що Фонд держмайна планує перенести практично всі конкурси з великої приватизації на 2019 рік. Тоді ж він зазначив, що, найімовірніше, до кінця року вдасться приватизувати лише Центренерго.

Однак конкурс із продажу державного пакета акцій ПАТ "Центренерго", запланований на 13 грудня, не відбувся. За повідомленням Трубарова, потенційні учасники конкурсу, а це ТОВ "Укрдонінвест" та Виробниче унітарне підприємство "Нафтобітумний завод", не були допущені до участі через невідповідність поданої ними документації вимогам законодавства.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-