Суд Кіпру арештував все рухоме і нерухоме майно Фірташа  — ЗМІ

Суд Кіпру арештував все рухоме і нерухоме майно Фірташа — ЗМІ

Укрінформ
Активи українського бізнесмена заарештовані судом Кіпру для забезпечення за позовом російського банку ВТБ на суму понад 2,5 млрд руб (37,4 млн доларів).

Про це повідомляє Комерсант.

«Суд Кіпру наклав арешт на все рухоме і нерухоме майно українського мільярдера Дмитра Фірташа майже на $46 млн. При цьому забезпечувальні заходи поширюються і на головну компанію олігарха Group DF Holdings Limited, яка фактично керує всім бізнесом пана Фірташа. Приводом став позов російського банку ВТБ, якому заборгували дві структури бізнесмена - ПрАТ «Юкрейніан Кемікал Продактс» і ТОВ «Титанові інвестиції», які є власниками низки заводів у Криму. Загальна сума заборгованості становить понад 2,5 млрд руб.», - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Облгази Фірташа нараховують українцям віртуальні борги - Нафтогаз

За даними поінформованих джерел видання, позов до окружного суду кіпрського міста Лімасол був поданий ще 20 грудня минулого року юристами банку ВТБ Росії, і за тиждень за ним було вжито забезпечувальних заходів. Сам позов по суті почнуть розглядати в кінці січня. Фірташ є в ньому одним з відповідачів.

Як повідомлялося, Дмитра Фірташа затримали в Австрії 12 березня 2014 року на запит Міністерства юстиції США. Відомство обвинувачувало українського олігарха в хабарі в сумі 18,5 млн доларів, щоб отримати дозвіл на видобуток титанової сировини в Індії. Готову продукцію потім планували продавати в США.

Суд в Австрії майже відразу звільнив Фірташа під заставу в 125 млн євро з умовою, що він не залишить країну. Відтоді український олігарх чекає на рішення у справі про його екстрадицію до США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-