НБУ вводить в обіг дві пам'ятні монети

НБУ вводить в обіг дві пам'ятні монети

Фото
Укрінформ
Національний банк України з 17 січня вводить в обіг дві пам'ятні монети: 100 років Акту Злуки - соборності українських земель номіналом 5 гривень та Богдан Ханенко номіналом 2 гривні.

Про це повідомляє прес-служба НБУ.

"100 років Акту Злуки - соборності українських земель - присвячена урочистому проголошенню акта про об`єднання Української Народної Республіки й Західноукраїнської Народної Республіки в єдину незалежну державу. 22 січня 1919 року в урочистій обстановці на Софійському майдані в Києві відбулася подія, що стала підсумком відповідного підготовчого процесу, - було проголошено Акт Злуки, акт об`єднання українських земель, у якому зазначалося, що віднині український народ, звільнений могутнім поривом власних сил, має змогу об`єднати зусилля всіх своїх синів будувати нероздільну самостійну Українську державу на добро і щастя українського народу", - йдеться в повідомленні.

100 років Акту Злуки - соборності українських земель вводиться номіналом у 5 гривень та тиражем у 40 тисяч штук.

Монета Богдан Ханенко присвячена представнику відомого козацько-старшинського роду, колекціонеру, меценату, підприємцю, громадському діячу, який мав авторитет у фінансових і промислових колах та був помітною постаттю в діловому і громадському житті Києва.

Читайте також: НБУ може повністю скасувати норму обов'язкового продажу валюти експортерами

Ця монета вводиться в обіг номіналом у 2 гривні та тиражем у 35 тисяч штук.

Фото: сайт НБУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-