ЄБРР допоможе українській компанії в будівництві м'ясопереробного заводу

ЄБРР допоможе українській компанії в будівництві м'ясопереробного заводу

Укрінформ
ЄБРР надає кредит у 12,5 млн дол. групі компаній “Нива Переяславщини” на розширення потужностей свинарства та будівництво м’ясопереробного заводу.

Про це йдеться в прес-релізі Європейського банку реконструкції та розвитку , що є в розпорядженні Укрінформу.

"Кредит Банку в розмірі $12,5 млн дозволить групі компаній “Нива Переяславщини” розширити свинарські потужності та побудувати м’ясопереробний завод. МФК (Міжнародна фінансова корпорація - ред.) паралельно надає компанії кредит такого ж розміру", - йдеться в повідомленні.

Проект передбачає отримання стимулюючого гранту в розмірі 455 тис. дол. на покриття частини вартості нових котлів на соломі та установки з переробки відходів м’ясного виробництва. Ці кошти будуть надані в рамках програми ЄБРР – FINTECC (Центр трансферу технологій та фінансів в області змін клімату), метою якої є передача технологій у сфері пом’якшення впливів кліматичних змін та адаптації до них.

Зазначається, що реалізація програми FINTECC почалася в Україні у лютому 2016 року. Програма FINTECC розрахована на 3 роки і підтримується грантовим фінансуванням Глобального екологічного фонду в розмірі 7 млн дол. та Інвестиційного фонду сусідства (ІФС) ЄС в розмірі 4 млн євро. Проект також передбачає грантове фінансування зі Спільного фонду технічного співробітництва Японії та ЄБРР.

Як відомо, ЄБРР є найбільшим фінансовим інвестором в Україні. З початку діяльності в країні у 1993 році Банк узяв на себе зобов’язання щодо надання майже 13,1 млрд євро у рамках 418 проектів.

Читайте також: Укрзалізниця цьогоріч реалізовуватиме низку контрактів з оновлення тяги

Група компаній «Нива Переяславщини» являє собою вертикально-інтегровану бізнес-модель бізнесу, націлену на максимізацію доданої вартості на всіх етапах: вирощування та зберігання зернових - виробництво комбікормів - відгодівля свиней - забій та м'ясопереробка - реалізація продукції ТМ "П'ятачок" у власній торговельній мережі та через дистриб'юторів. Група компаній протягом 20 років працює на території 23 сільських рад, що входять до п'яти районів лівобережжя Київської області. Нині загальна площа в обробітку становить майже 23 тис. га. «Нива Переяславщини» володіє власним забійним цехом і цехом із виробництва м'ясної продукції.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-