Фонд гарантування торік виставив на продаж іпотечних кредитів на 19 мільярдів

Фонд гарантування торік виставив на продаж іпотечних кредитів на 19 мільярдів

Укрінформ
Фонд гарантування вкладів фізичних осіб (ФГВФО) протягом 2018 року виставив на продаж 370 пулів іпотечних кредитів банків, що ліквідуються, на суму 18,956 млрд грн.

Про це повідомляє прес-служба ФГВФО.

"Протягом 2018 року Фонд гарантування вкладів фізичних осіб виставив на продаж 370 пулів іпотечних кредитів банків, що ліквідуються. Всього це - 6 769 кредитів на суму 18 956,73 млн грн. Вже відбулося 6 успішних аукціонів з продажу пулів іпотечних кредитів, що складаються з 71 кредиту на загальну суму 26,16 млн грн",- йдеться в повідомленні.

З осені 2017 року Фонд гарантування продає непрацюючі іпотечні кредити фізичних осіб. Кожен з кредитів був виставлений на індивідуальні торги за голландською моделлю аукціону в системі ProZorro.Продажі. Кожен лот пропонувалося придбати за 100% балансової вартості і протягом дня ціна поступово знижувалась до 20% від номіналу. Викупити кредит можна було на будь-якому етапі торгів. У такий спосіб було виставлено на торги майже 19 тис. кредитів, заборгованість за якими склала близько 40 млрд грн. Із них продано на індивідуальних торгах до 2 тис. кредитів, заборгованість за якими склала близько 2,5 млрд грн. Середній рівень конверсії (співвідношення ціни продажу до балансової заборгованості) – 25%.

Читайте також: Фонд гарантування минулого тижня продав активи банків майже на 35 мільйонів

А з осені 2018 року не продані на індивідуальних торгах кредити були згруповані у пули, які виставлялись на продаж з дисконтом 50% від мінімальної ціни, що була встановлена на етапі індивідуальних торгів (це приблизно дорівнює 10% від номіналу). При цьому до складу такого «зібраного лоту» включаються щонайменше 10 активів, сукупною заборгованістю від 30 млн грн. Формувалися пули переважно за регіональним принципом - відповідно до місця знаходження застави за кредитом. Якщо аукціони з продажу зазначених пулів будуть визнані такими, що не відбулися, у подальшому з них формуватимуться укрупнені пули, сукупною заборгованістю від 100 млн грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-