Середньострокове планування зробить передбачуваним хід реформ - Маркарова

Середньострокове планування зробить передбачуваним хід реформ - Маркарова

Укрінформ
Середньострокове бюджетне планування дозволить зробити передбачуваним хід реформ, допоможе забезпечити більшу прозорість і відкритість бюджетного процесу.

Про це на засіданні уряду сказала міністр фінансів Оксана Маркарова, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Що отримає країна від запровадження середньострокового бюджетування - передбачуванність проведення реформ, покращення якості державних послуг, більшу прозорість і відкритість бюджетного процесу, стабільність, прогнозованість і контроль державного боргу та зменшення фіскальних ризиків",- сказала Маркарова.

Вона зазначила, що в цьому році розпочинається цілісне бюджетне планування на три роки.

"Які новації запропоновано: по-перше - це узгодження стратегічного і бюджетного планування. Друге - це запровадження нової бюджетної декларації, яка по факту стає головним документом у бюджетному процесі. Третє - це новий бюджетний календар і розширення бюджетних правил", - сказала Маркарова.

Читайте також: Гройсман: Це буде рекордний рік будівництва українських доріг

Вона також зазначила, що зміст бюджетної декларації суттєво змінюється, тобто на додаток до незмінних вимог, які є, а саме - дефіциту, частки ВВП, державного боргу, додаються нові показники - загальні граничні показники видатків на три роки.

Як відомо, 31 січня уряд схвалив законопроект “Про внесення змін до Бюджетного кодексу України”, що запровадить в Україні середньострокове бюджетне планування на постійній основі і на усіх рівнях бюджетної системи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-