У ДФС створять Департамент трансфертного ціноутворення

У ДФС створять Департамент трансфертного ціноутворення

Укрінформ
У Державній фіскальній службі буде створено Департамент трансфертного ціноутворення (ТЦУ) та міжнародного оподаткування.

Про це повідомляє прес-служба ДФС.

"У Державній фіскальній службі буде створено Департамент трансфертного ціноутворення (ТЦУ) та міжнародного оподаткування, а також відповідне управління в Офісі великих платників податків ДФС. Такі зміни у структурі вже погоджені Міністерством фінансів",- йдеться в повідомленні.

За словами в.о. голови ДФС Олександра Власова, перевірки трансфертного ціноутворенням та контроль за операціями між пов’язаними особами в службі будуть ще більш ефективними та прискіпливими, адже на порядку денному усіх податкових адміністрацій світу стоїть одне з основних питань – недопущення розмивання бази та виведення прибутку з-під оподаткування.

«Наш стратегічний план – розширення бази оподаткування, а механізм контролю за трансфертним ціноутворенням – один з дієвих механізмів. Тому Україна націлена на імплементацію правил BEPS, вже розроблений відповідний законопроект, і після його ухвалення податковий контроль за трансфертним ціноутворенням буде відповідати вимогам OECD», - зазначив Власов.

Читайте також: ДФС та Рахункова палата підписали угоду про інформаційний обмін

Він додав, що після реорганізації ДФС в окремі податкову та митну служби Департамент ТЦУ стане одним з ключових у податковому напрямку.

До утворення окремого підрозділу контроль за трансфертним ціноутворенням в ДФС здійснювали Департамент аудиту за напрямком контрольно-перевірочної роботи та Департамент податків і зборів з юридичних осіб – за функцією адміністрування.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-