За рік підприємства оборонного комплексу оголосили 43 тисячі тендерів — Укроборонпром

За рік підприємства оборонного комплексу оголосили 43 тисячі тендерів — Укроборонпром

Укрінформ
Підприємствами, що входять до складу державного концерну “Укроборонпром”, за минулий 2018 рік було оголошено 43 тисячі комерційних електронних тендерів.

Про це повідомляє прес-служба концерну.

“У 2018 році підприємствами-учасниками ДК "Укроборонпром" було створено більше 43 тисячі комерційних електронних тендерів. Загалом, за період використання електронних торгових майданчиків, кількість оголошених тендерів підприємствами Концерну сягнула 140 тисяч. Такі показники стали результатом цілеспрямованої роботи із налагодження прозорих та підзвітних закупівель, адже Укроборонпром був одним із перших державних об’єднань, де запроваджено прозорі електронні торги ще у 2014 році, до того, як вони стали обов’язковими”, - йдеться в повідомленні.

Як зазначається, особливістю 2018 року стало те, що концерном було проведено відкритий конкурс з відбору електронного торговельного майданчика для проведення закупівель. За результатом оцінки отриманих пропозицій від 27 претендентів, максимальну кількість балів здобув майданчик SmartTender. Він був визнаний таким, що максимально відповідає вимогам зручності, надійності, сучасності системи обробки та зберігання даних, має можливості протидії кібератакам та власну матеріально-технічну базу. Крім того, SmartTender надає широкий функціонал для організаторів, учасників торгів, а також для моніторингу закупівель.

Як повідомляють у прес-службі, станом на початок листопада 2018 року 61 підприємство Укроборонпрому перейшло до проведення закупівель через SmartTender. Ще 7 підприємств використовували систему ProZorro для допорогових та надпорогових закупівель, відповідно до закону України "Про публічні закупівлі".

Читайте також: Укроборонпром торік передав армії майже 5 тисяч одиниць озброєння і техніки

У 2018 році також була скасована кваліфікаційна процедура для постачальників і закупівлі проводилися без неї. Натомість перевірка контрагентів здійснювалася лише внутрішніми підрозділами безпеки підприємств. Крім того, Укроборонпром розробило та затвердило новий порядок моніторингу платежів, що пришвидшило здійснення оплати за укладеними договорами.

Наразі на веб-сайті концерну створено окремий розділ щодо закупівель, в якому, зокрема, сконцентровані всі комерційні тендери підприємств концерну.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-