Ціни на нафту стабільні на тлі переговорів між Китаєм і США

Ціни на нафту стабільні на тлі переговорів між Китаєм і США

Укрінформ
Ціни на нафту у вівторок стабільні - їх підтримали надії трейдерів на те, що переговори США і Китаю можуть покласти край торговельним спорах між найбільшими економіками світу.

Про це свідчать дані біржових торгів на сайті Investing.com.

Вартість бареля березневої нафти Brent склала $57,36 (+0,03%). Барель лютневої нафти WTI торгувався по $48,54 (+0,04%). Попередні торги по еталонам завершилися на рівні $57,33 і $48,52 відповідно.

Міністр торгівлі США Уілбур Росс заявив напередодні, що Пекін і Вашингтон можуть укласти торговельну угоду, оскільки десятки чиновників з Китаю і США ведуть переговори у спробі покласти край торговому протистоянню, яке потрясло світові ринки.

На тлі такого оптимізму азіатські фондові ринки зросли, оскільки інвестори сподіваються, що Вашингтон і Пекін досягнуть позитивної угоди.

Незважаючи на оптимізм щодо переговорів у Пекіні, деякі аналітики попереджають, що відносини між Вашингтоном і Пекіном залишаються нестабільними і що незабаром напруженість між ними може знову загостритися.

Існують також побоювання, що уповільнення глобального економічного зростання в світі зробить негативний вплив на споживання палива і призведе до скорочення «бичачих» позицій, які хедж-фонди тримають у нафтових ф'ючерсах.

Читайте також: Україна збільшила видобуток нафти і газового конденсату на 4,1% - Міненерго

Станом на 10:10 за київським часом ціна на нафту марки Brent встановлена на рівні 57,56 долара за барель. На відкритті Brent торгувалася по 57,62 долара за барель, що на 29 центів вище рівня закриття торгів ($57,33).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-