Облгази попри заборону нараховують додаткові обсяги газу споживачам - Нафтогаз

Облгази попри заборону нараховують додаткові обсяги газу споживачам - Нафтогаз

Укрінформ
Оператори газорозподільчих мереж ігнорують заборону Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, щодо донарахування споживачам додаткових обсягів газу.

Про це пише прес-служба НАК "Нафтогаз України" у Facebook.

"Оператори ГРМ ігнорують заборону Нацкомісії і продовжують незаконно донараховувати споживачам додаткові обсяги газу, застосовуючи коефіцієнт приведення до стандартних умов. Регулятор ініціює позапланові перевірки операторів газорозподільних мереж та перевірку облгазів за "приведення до стандартних умов" для населення і намагається отримати дозвіл на ці перевірки у Державної регуляторної служби", - йдеться у повідомленні.

Зокрема, НКРЕКП має отримати рішення Експертно-апеляційної ради з питань ліцензування при Державній регуляторній службі, отримати погодження Державної регуляторної служби на проведення перевірки, а вже після цього зможе провести перевірку.

Тим часом, Нафтогаз рекомендує споживачам платити лише за спожите за лічильником.

"Якщо в платіжці є незрозумілі донарахування - варто написати скаргу до газзбуту з вимогою перерахувати обсяги газу", - додали у НАК.

Читайте також: Україна закінчила минулий рік із 13,9 мільярда кубів газу у сховищах

Як повідомляв Укрінформ, у листопаді більшість побутових споживачів України отримали від своїх постачальників газу (газзбутів) платіжки з донарахуваннями за жовтень та попередженням про донарахування за три попередні роки зі значними сумами. Їх причиною газзбути назвали «приведення обсягу газу до еталонних умов вимірювання», начебто на вимогу Нафтогазу. Нафтогаз, у свою чергу, наголошує, що жодним чином не причетний до рішення газзбутів вимагати зі споживачів додаткові суми та засуджує такі дії. НКРЕКП відреагувала на порушення та постановою від 23 листопада заборонила такі донарахування. Прем'єр-міністр Володимир Гройсман закликав населення оплачувати лише фактично спожиті обсяги газу за показами лічильників. Він також ініціював проведення перевірок облгазів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-