Новий ринок електроенергії готовий до запуску 1 січня

Новий ринок електроенергії готовий до запуску 1 січня

Укрінформ
Новий роздрібний ринок електроенергії готовий до впровадження з 1 січня 2019 року.

Про це повідомила у Facebook голова Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП) Оксана Кривенко.

"Укрінтеренерго, як постачальник останньої надії оприлюднив перелік споживачів! Жоден споживач електроенергії не залишиться без постачальника!!!" - зазначила вона.

За словами Кривенко, енергоринок оприлюднив на своєму сайті інформацію щодо укладених договорів із учасниками роздрібного ринку електроенергії з купівлі-продажу електроенергії: 179 договорів із постачальниками електроенергії споживачу; 25 постачальниками універсальних послуг та 1 постачальником останньої надії; 31 операторами системи розподілу.

Читайте також: Нюанси постачання електрики з нового року: Нацкомісія пояснила механізм

Голова НКРЕКП зауважила, що це означає, що із зазначеними компаніями юридично врегульовані відносини щодо купівлі ними електроенергії з метою її подальшого постачання споживачу, а також купівлі електроенергії для покриття втрат для операторів систем розподілу.

Як повідомлялося, запровадження повномасштабного ринку електроенергії планується з 1 липня 2019 року. Кабінет міністрів України розпорядженням від 12 грудня 2018 року №1023-р визначив державне підприємство зовнішньоекономічної діяльності “Укрінтеренерго” постачальником “останньої надії” на період із 1 січня 2019 року до 1 січня 2021 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-