У системі ProZorro відбулися перші 5 аукціонів з оренди землі - МЕРТ

У системі ProZorro відбулися перші 5 аукціонів з оренди землі - МЕРТ

Укрінформ
У системі ProZorro.Продажі відбулися перші 5 аукціонів для реалізації прав на оренду земельних ділянок, у ході торгів вартість лотів зросла більш як у 2,5 разу.

Про це повідомляє прес-служба Мінекономрозвитку.

"27 грудня в системі ProZorro.Продажі відбулися перші 5 аукціонів для реалізації прав на оренду земельних ділянок. При сумарній стартовій вартості лотів 173 938 грн фінальна їхня вартість склала 441 276 грн, тобто зросла більше ніж у 2,5 раза", - йдеться в повідомленні.

Зі слів першого заступника міністра економічного розвитку і торгівлі України Максима Нефьодова, можна констатувати, що ідея проводити аукціони з оренди землі через ProZorro.Продажі виявилася вдалою, адже в кожному з аукціонів взяло участь від 2 до 6 учасників, загальна вартість збільшилася на 154%.

Як відомо, в червні 2018 року Кабінет міністрів затвердив зміни до постанови №688, які дозволили проводити електронні земельні торги на платформі ProZorro.Продажі.

Читайте також: В Україні створять робочу групу для реформування ДФС

Пілотний проект запуску електронних аукціонів з оренди землі на ProZorro.Продажі здійснюється за підтримки проекту USAID/UK Aid “Прозорість та підзвітність у державному управлінні та послугах/TAPAS”, Європейського банку реконструкції та розвитку (ЄБРР), Міжнародного банку реконструкції та розвитку (Світовий банк) та Німецького товариства міжнародного співробітництва GIZ GmbH (Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH) за дорученням Федерального Міністерства економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-